A disznóhús talán az egyik legsokoldalúbban felhasználható húsféle, hiszen rengeteg ételt lehet belőle készíteni. Igazi hagyománya van a disznóhús feldolgozásának, a környező országokban egyetlen helyen sem árulnak olyan ízletes feldolgozott ételeket, mint Magyarországon.
Bejegyzésünkben néhány olyan ételt gyűjtöttünk össze, amelyet senki nem hagyhat ki, ha szeretne disznóhúst fogyasztani.
Pörkölt
A disznópörkölt talán a legikonikusabb étele a vágásnak. Ha disznót vágunk, akkor nem mehet el úgy onnan a vendégség, hogy minimum egy tányér pörköltet meg nem evett mindenki. A pörkölt hagymát, fűszereket és a célra megfelelő húskeveréket tartalmaz.
Kolbász
A kolbász a boltokban kapható szokásos csemege. Menjünk csak el egy sarki kisüzletbe: aligha fordulhat elő olyan, hogy ne lenne ott valamilyen szalámiféle előre csomagolva. Az ízletessége és borsossága változó a márka függvényében. A siker titka talán a téliszalámi fűszerkeverékben rejlik.
Hurka
A hurka különlegessége, hogy a kolbásszal ellenben azt nem feltétként szokták használni a kenyér mellé, hanem magában sütve, esetleg savanyúsággal. Mivel vizesebb termék, ezért romlandóbb is.
Szalonna
A szalonna talán a legkevésbé kedvelt étel. Ez mégis minek köszönhető? Annak, hogy csupán zsiradékot tartalmaz, ezért nem is annyira egészséges, mint a disznóhús más részei.
Mennyire finom a disznó étel?
Ez mindig attól függ, hogy mihez vagyunk hozzászokva. Valaki szereti, valaki pedig nem annyira: a magyar emberek általában nem húzódnak el, ha van lehetőségük arra, hogy egy finom pörköltet elfogyasszanak.