Tanulj a műszaki felsőoktatásban Te is! Íme, a lehetőségek

Nagyon sok olyan felsőoktatási intézmény van Magyarországon, ahol műszaki tárgyakat lehet tanulni, hallgatni. Ezek között is nagy szórás lehet színvonalban: az viszont teljesen biztos, hogy egy jó szakembert megbecsülnek a munkaerő piacon.

Milyen egyetemeken van lehetőség tanulni, és mit? Ezt érdemes tudnia minden felvételizőnek.

BME

A BME Magyarország legelitebb és legelismertebb mérnökképző intézménye. Itt tanulni kell, nem vitás: sokszor az éjszakába nyúló küzdelem hoz csak eredményt, és az emberek kialvatlanul mennek el órákra, annyira sok házi feladatot kapnak az oktatóiktól.

Óbudai Egyetem

Az Óbudai Egyetem híres arról, hogy mennyire gyakorlatias és hallgatóbarát. Ez a két tulajdonság nem sok felsőoktatási intézményben található meg együtt. Ezen felül színvonalas is, szinte nincs is olyan kikerülő mérnök, aki munkanélküli lenne az itt kiadott diplomával.

SZE

Az SZE talán a legjobb duális képzést nyújtó intézmény Magyarországon, az Audinál hatalmas tudású emberek vannak, és igyekeznek a tudásukat maximális szorgalommal átadni a diákoknak. A német technológia befolyása egyértelműen megjelenik a gyáron belül.

GAMF

A GAMF egy színvonalas műszaki főiskola, itt duális rendszerű képzés folyik. Itt gépészeket, járműmérnököket és mechatronikai mérnököket képeznek elsősorban: mindegyik szak színvonalas, habár ezt mondják a négy lehetőség közül a leggyengébbnek. Az órák gyakorlatiasok és sok modern berendezés is van.

Mikor való nekünk a műszaki felsőoktatás?

Abban az esetben, ha tényleg ilyen beállítottságúak vagyunk. Szerettük annak idején a fizikát és a matekot? Akkor bizonyára nekünk való! Utána bármikor elmehetünk dolgozni az iparba, vagy egy tervező mérnöki irodába.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.