Ezt érdemes tenned, ha azt szeretnéd, hogy biztonságos legyen az otthonod

Az otthon biztonsága egyre inkább foglalkoztatja az embereket. Sokan egyből a betörőkre gondolnak, azonban nem feltétlenül azonnal erre érdemes asszociálni: akár arra is lehet, hogy mennyire könnyű elhagyni a házat, ha arra kerülne sor, mennyi akadály kerülhet az utunkba.

Néhány praktikus tipp

Íme, néhány olyan tipp, melyet érdemes megfogadni abban az esetben, ha szeretnénk, hogy minél nagyobb biztonságban érezhessük magunkat.

Mindig legyen optimálisan berendezett az otthonunk

Mindig ügyeljünk arra, hogy az otthonunk teljesen optimálisan legyen berendezve. Legyenek benne megtalálhatók a fontos használati tárgyak, de ne olyan módon elrendezve, hogy a gyors futás ne legyen lehetőség szerint adott.

Mindig használjunk ablakrácsot

A betörők kedvenc eszköze az ablakrács. Mindig ezen keresztül próbálkoznak először: ezért érdemes valamilyen rácsot felszögeltetni az ablakra, persze olyat, ami nem teszi azt kifejezetten esztétikátlanná. A szín optimális esetben passzoljon az ablakpárkány és a szoba színéhez.

Legyen otthon poroltó

A poroltó abban segíthet nekünk, hogy a port el tudjuk oltani. A por nagyon könnyen elolthatja a tüzet, pláne, ha gyakorlottan használja valaki az oltót.

Legyen tűzjelző berendezés

Mindig legyen tűzjelző otthon, ami jelzi, ha valami kigyullad. Optimális esetben a tűzhely bekapcsolását ne jelezze, csupán a megnövekedett füstmennyiséget, ez esetben riasszon hangosan a berendezés.

Mekkora a kockázat?

Ha a megfelelő óvintézkedéseket nem tesszük meg, az akár az életünkbe is kerülhet később. Ezért mindenképp szánjunk egy kis időt arra, hogy a megfelelő óvintézkedéseket meg tudjuk tenni.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.