Miért fontos, hogy legyen valaki, aki cégünk IT gondjait rendbe teszi?

Amennyiben egy olyan cégünk van, ahol folyamatos számítógépes munkavégzés zajlik, elgondolkodhatunk azon, hogy egy olyan szakembert, vagy külsős céget bízzunk meg, aki cégünk IT infrastruktúrájáról gondolkodik. Ez azért lehet kiemelten fontos, mert az emberek nagy része természetesnek fogja tartani, hogy az informatikai rendszerek megállás nélkül működnek – ezek viszont könnyedén hibásodhatnak meg.

Mi lehet annak a következménye, hogy az infrastruktúra meghibásodik?

Alapszabály, hogy addig nem fog a munkavégzés hatékonyan és profin működni. Ennek pedig az lehet a következménye, hogy a dolgozóink fizetett munkaideje nem fog hatékony, effektív munkával eltelni, de az is előfordulhat, hogy a partnereinknek valamilyen sürgős munkára lenne szükségük, amit nem vagyunk képesek teljesíteni. Ilyenkor akár követeléssel is felléphetnek velünk szemben.

Hogyan küszöbölhetjük ki ezen problémákat?

Nem elég az, ha valamelyik irodistát ezen feladatokkal bízunk meg. Mindig fontos, hogy egy olyan embert kérjünk meg rá, aki tényleg ért is hozzá. Ha egy teljes állású embert nem szeretnénk alkalmazni, akkor érdemes lehet külsős IT rendszerüzemeltető céget megbízni ezen feladatokkal.

Milyen feladatok ellátására lehet szükség?

Fontos, hogy cégvezetőként, menedzserként rálássunk arra, hogy milyen feladatai vannak egy rendszergazdának. Akár lehet szó beszerzésekről is: hiszen, munkaállomások, armatúrák, stb… rendelése sokszor fontos feladata lehet a megbízott személynek. De webszerverek üzemeltetése, konfigurációja, e-mail kliensek létrehozása ugyanúgy a mindennapi feladataink részét képezhetik. A hálózatépítés még mindezen belül is egy külön szakterület.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.