Igaz, hogy műfüvet használnak a sportpályákon?

Sokan, akik rendszeresen néznek élő sportközvetítéseket, nem is gondolnak arra, hogy pontosan milyen füvet, pázsitot használnak a sportpályán. Lehet, hogy nagyon szépen belocsolt fű, ami mindig szép, zöld és üde? Esetleg különleges márka?

Az igazság az, hogy ez hatalmas tévedés. Szinte minden sportpályán műfüvet használnak, és nem is véletlenül. Mindez annak köszönhető, hogy a fenntartása sokkal gazdaságosabb, és rengeteg előnye van a hagyományos pázsittal szemben.

Mert nem kell folyamatosan locsolni…

Igen! Nem kell locsolni, de ez nem akármilyen előny ám. A játékosok így folyamatosan tudnak készülni, és ez hatalmas előny. Hiszen, ennek köszönhetően nem kell folyamatosan holtidőket tartani feleslegesen az edzések között.

A locsolás nem csupán munka, amivel meg kell bízni valakit, hanem hátráltató tényező is a készülés, közös edzések során.

Nem kell attól félni, hogy nem lesz elég dekoratív

Úgy bizony, úgy ám! A műfű mindig kifejezetten dekoratív marad a munka során. Nem fakul meg. Ha szárazság van, akkor nem lesz ettől sárgás. És ráadásul megőrzi az egységes, szép színét, ami azért nem utolsó szempont a sportpálya kialakítása során.

Sokkal könnyebb rajta futni még esős időben is

Ez a mechanikai tervezésnek és kialakításnak köszönhető. Ennek tudható be, hogy még esőben is sokkal könnyebb rajta futni, hiszen ily módon a súrlódási erők máshogy lépnek fel, mint normál körülmények között lépnének.

Honnan vásároljunk mégis?

Látogassunk el a Kingrass sportműfű kínálatához, és tekintsük meg, hogy mit ajánl Magyarország egyik legjobb kereskedője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.